photo of lamp beside bed

Ágyi poloska csapda házilag

Aki már szembenézett az ágyi poloska támadásával, pontosan tudja, milyen nehéz is megszabadulni tőlük. Ez a küzdelem gyakran szakember segítségét igényli, de léteznek különböző házi praktikák, amelyeket szintén érdemes kipróbálni a velük való harcban.

Ebben a cikkben a CO2-es házi poloskacsapda lesz bemutatva, amelyet bárki otthon elkészíthet csupán néhány alapanyagból.

Hogyan kell elkészíteni a CO2-es csapdát?

A csapda lényege, hogy a CO2, vagyis a szén-dioxid és a hő kibocsájtásával vonzza magához a vérszívó élősködőket. Köztudott, hogy az ágyi poloskát az emberből kibocsájtott szén-dioxid és hő vonzza leginkább, tehát ez a csapda ezt a tényt veszi alapul.

Maga a recept elkészítése olcsó, csak 1000 forintból elkészíthető és a hozzávalókat bármelyik háztartásban meg lehet találni. 2 dl cukrot és 1,3 liter vizet összekeverünk, majd hozzáadunk 1 csomag porélesztőt. Ezt öntsük egy palackba, ami nem kell lezárni, majd hagyjuk állni bizonyos ideig.

Pár óra múlva már el is kezdődik a szén-dioxid termelés és a poloskák lassan megindulhatnak a keverék felé, amelybe beleesve biztosan nem fognak többet zaklatni bennünket. A keverék nagyon gyorsan elkészíthető, azonban mindenképp ügyelni kell a mennyiségek pontos betartására hatásossága miatt. 

Fontos, hogy a palackot biztonságos helyre tegyük, ahol az nem borulhat fel. Ami kissé hátránynak számít, hogy a receptet minden este el kell készíteni és a szag esetleg zavaró lehet a szobában tartózkodók számára. Viszont, ha magát az árát vessük figyelembe, érdemes fontolóra venni és esetleg ki is próbálni.

Az ágyi poloska, bár betegségeket nem terjeszt, fájdalmas csípéseket okozhat az embernek ezért fontos, hogy időben eltávolítsuk őket otthonunkból. Bár sok mindent tehetünk, hogy megakadályozzuk, hogy a lakóterünkbe jussanak, mégis nagyon könnyen beköltözhetnek ágyunkba és elszaporodhatnak.

A szakemberek hívása előtt megpróbálkozhatunk házi módszerekkel is, mint az ebben a cikkben bemutatott CO2-es csapda ágyi poloskák ellen.

Forrás: How to Make Homemade Bed Bug Spray?

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük