chef preparing vegetable dish on tree slab

Mivel oldják meg a hűtést a nagykonyhákon?

A nagykonyhákon minden nap ételadagok ezrei készülnek el, amihez az alapanyagokat megfelelően tárolni kell. Aki már bevásárolt a mindennapokban, az tudhatja, hogy a megvett dolgok behűtőzése még otthon is nagy problémát jelenthet, hogyan oldják akkor ezt meg ipari méretekben?

A válasz egyszerű, az ehhez szükséges nagykonyhai gépek megvásárlásával és üzembe állításával. Ezek az eszközök ugyanis semmiben sem másak azoktól a berendezésektől, mint amit otthon is megszoktunk, maximum a léptékek eltérőek.

Az ipari hűtő minden nagykonyhán alapfelszereltségnek számít

A hűtő funkciók nagy részét olyan eszközök végzik el a nagykonyhákon is, melyek alapfelszereltségnek számítanak. Ráadásul a szigorú élelmiszerbiztonsági előírások miatt nem lehet csak úgy, össze-vissza tárolni a dolgokat, hanem mindent külön helyre kell tenni.

Az ipari hűtő emiatt a lehető legváltozatosabb méretekben és kivitelekben érhető el, hiszen másféle megoldás kell a húsoknak, a készételeknek és számos más dolognak is.

Az üzlettérbe pedig a hűtőpult való

A nagykonyhák mellett gondolni kell az olyan élelmiszeripari üzletekre is, ahol húst, sajtot, felvágottat vagy másféle termékeket árulnak. A számos hűtőpult típus épp ezt teszi lehetővé, hiszen nem csak a megfelelő hőmérsékleten tartják az árut, hanem gondoskodnak a gusztusos tálalásukról is.

Ezeken a helyeken ugyanis a vásárlók gyakran előzetes megfontolás nélkül vesznek dolgokat, és ha egy szépen prezentált húsféleség, sajt, felvágott vagy netán sütemény kerül az útjukba, akkor kevesen tudnak ellenállni neki.

Az italoshűtők célja az ügyféltérben történő hűtés

Kissé hasonló a hűtőpult rendeltetéséhez az italoshűtők célja, hiszen bár nem húsféléket vagy sajtot tárolnak, a fő feladatuk a hűtés mellett a gusztusos prezentáció. Egy ilyen hűtőben el lehet helyezni az üdítőket, ásványvizeket, gyümölcsleveket, dobozos kávékat és másféle italokat, így bármelyik vevő azonnal látja a kínálatot.

Nem ritka, hogy az ilyen hűtőket még ki is világítják, hogy még csalogatóbbá váljanak a benne tárult árucikkek. Ha bemegyünk egy vendéglő, cukrászda vagy akár kifőzde előterébe, akkor biztosan találkozunk velük, és csak a legritkább esetben tudjuk megállni, hogy ne vásároljunk magunknak egy innivalót.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük