person holding barbell

Súlyzós edzés terhesen

Figyelem! Ez a cikk csak tájékoztató jellegű, mielőtt bármilyen edzésbe kezdene várandósan, kérje ki a szakorvosa tanácsait!

A várandós anyák nem tiltják a gyakorlást, és megvannak az előnyei, de csak akkor ajánlott, ha a terhesség előtt volt ilyen fizikai edzésed. Konzultáljon egy oktatóval arról, hogy milyen testtartások biztonságosak, mert vannak olyan mozdulatok, mint például a súlyok felemelése a fej vagy a has fölött, amelyeket nem ajánlunk, és kerülni kell.

A legtöbb nőnél a terhesség alatt az állandó fáradtság és irritáció megjelenése lehetséges – itt a képzés segít. Segítenek extra energiát és erőt biztosítani, és remek módja a kikapcsolódásnak. Íme néhány ötlet, amelyek kiürítenek és hanggal töltenek fel:

1. gyakorlat

Álljon egyenesen, kezét a testéhez közel. Lassan és egyenletesen emelje fel őket oldalra és fel, és lélegezzen be. Ezután engedje le őket, és lélegezzen ki. Ismételje meg 6-7 alkalommal. Ez az edzés segít leküzdeni a hátfájást, helyreállítani az egyensúlyt és feltölteni az akkumulátorokat.

2. gyakorlat

Ez az úgynevezett „macska hát” gyakorlat. Térdelj le úgy, hogy tenyered a földön lévő szőnyegen nyugszik. Vegyen egy mély lélegzetet, és egyenes háttal lélegezzen ki, fejét előre billentve, és gerincét felfelé csavarva, mint egy macska. Ezután egyenesítse ki a hátát és lélegezzen újra. Az ismétlést legfeljebb 10 alkalommal hajtják végre. Ez az edzés segít a hátfájásban és kellemetlen érzésben, javítja az egyensúlyt és a légzést.

3. gyakorlat

Álljon egyenesen, lábait kissé távol és egyenesen. Döntse a testét lassan előre, majd enyhén oldalra az egyik lábához. Álljon fel, és vegye ugyanazt a pozíciót, majd ismételje meg a műveletet a másik oldalon. Az ismétlést legfeljebb 20 alkalommal hajtják végre. Ezzel a gyakorlattal elkerülhetők vagy csökkenthetők a tipikus terhességi fájdalmak és sérülések.

4. gyakorlat

Fogjon egy széket, és álljon egyenesen mögé. Fogja meg a háttámlát maga előtt, és guggolja a teljes guggolás 1/3 -át, majd térjen vissza a kiindulási helyzetbe. Ismételje meg 5 -ször. A terhesség előrehaladtával a testtartás elkerülhetetlenül megváltozik, és a súly kompenzálására támaszkodhat erre a gyakorlatra, amely javítja az egyensúlyt és összpontosít a helyes testtartásra. Ha szisztematikusan végzi, csökkenti a feszültséget a hátában, és megszünteti a jövőbeni fájdalom kockázatát.

5. gyakorlat

Ehhez az edzéshez szüksége lesz egy svájci labdára. Álljon egyenesen, és tegye a bal csípőjére. Ezután emelje bal lábát oldalra, és próbálja meg egyensúlyozni a másikkal. Végezzen 10 ismétlést mindkét oldalon.

Fontos pontosítások:

Az edzésprogram kiválasztása előtt konzultálnia kell a felügyelő orvossal, mert minden terhességnek megvannak a sajátosságai.

Függetlenül attól, hogy melyik gyakorlatot választja, ha enyhe rossz közérzetet is érez, abba kell hagynia a tevékenységet.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük