Molbiltöltők és autós töltők

Akarjuk, vagy nem, tetszik, vagy nem, a mobil telefonunkat bizony tölteni kell. A kezdet kezdetén a régebbi mobilok 3-4 napig is bírták egy feltöltéssel, de sajnos az okostelefonokat ennél sokkal gyakrabban kell tölteni. Amikor még új, vagy napi szinten keveset használjuk, szinte csak telefonálásra, akkor is kétnaponta szükséges a töltés, később pedig akár naponta. Az új készülékek mellé kapunk gyári töltőt, de ha használtat vásárolunk, akkor nem biztos, hogy adnak hozzá. Mivel többféle töltő kapható, elég nehéz eligazodni közöttük.

Mobiltelefon töltők

Azért, hogy ne essünk kétségbe, ha lemerül a telefonunk, nem árt, ha több töltővel is rendelkezünk. Érdemes a munkahelyen és a táskánkban is tartani egyet a biztonság kedvéért. Ha kölcsön kérünk töltőt, mert épp nincs nálunk, akkor mindenképp nézzük meg, hogy az kompatibilis legyen a telefonunkkal. Soha ne használjunk „noname” töltőket, mert azok tönkre tehetik készülékünket. Kizárólag megbízható helyről vásároljunk töltőt. Nézzük meg a mobiltelefon töltő vásárlás előtt, hogy az Unióban használt CE jelölés megtalálható-e rajta.

Hálózati USB töltő adapter

Hálózati USB töltőből is érdemes többet venni, mert ha véletlenül elromlik, vagy eltörik, akkor tudjuk pótolni. Hatékonyabban tudunk tölteni, ha olyan adaptert vásárolunk, ami dupla porttal rendelkezik, mert így energia megosztás nélkül lehet két készüléket is egyszerre tölteni, teljes sebességgel. Természetesen az USB hálózati adapter vásárlásánál is ügyeljünk a kompatibilitásra. A gyorstöltők használata jelentősen lerövidíti a töltési időt, praktikus egy ilyen kiegészítő beszerzése.

Autós töltők

Ha már a táskánkban, otthonunkban és a munkahelyünkön is van töltő és kábel, akkor az autónk se maradjon ki. Egy autós töltő segítségével a hosszú utakon, kiránduláskor, több napos nyaralások alkalmával is lehetőségünk van okos eszközeink töltésére.

Az autósok egy része fél attól, hogy a mobiltelefont az autóban töltse fel, attól tartanak, hogy akkor vagy leáll az autó, vagy tönkre megy a telefon. Nem kell aggódnunk, mert nem jelent veszélyt sem az autónkra, sem pedig a telefonunkra nézve az autós töltés, ha kiváló minőségű töltőt és adaptert használunk. Ez csak egyike a városi legendáknak, melynek nincs valóságalapja.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük