gyerekszobában

5 ok, hogy legyen falmatrica a gyermekszobában

Egy színes, játékos falmatrica gyerekszobába tökéletes dekorációként funkcionálhat. A felhelyezéséhez ugyanis nincs szükség festő vagy tapétázó szakemberre, mi magunk is könnyedén felragaszthatjuk a saját elképzeléseinknek megfelelően.

Ezzel már tízezreket spórolhatunk, és akkor azt még nem is említettük, hogy a folyamathoz nincs szükség festékre, és így egyáltalán nem jár kosszal, a végeredmény viszont meseszép.

1. Az előnyei azonban nem merülnek ki ennyiben

A fentebb említett dolgokon a falmatrica használata mellett szól még az is, hogy könnyedén lecserélhető. Így nem okoz majd fejtörést, hogy a gyerkőcünk még néhány hónappal ezelőtt a dínókért volt oda, most pedig mondjuk a versenyautók érdeklik.

Azt viszont mindenképpen szeretnénk hozzátenni, hogy hiába távolítható el könnyedén két évig ragacs nélkül, a régi vagy a nem szakszerűen festett falaknál előfordulhat, hogy a festék leválik. Főként ezért is szokták javasolni a szakértők, hogy az eltávolítása előtt egy hajszárító segítségével melegítsük fel.

2. A gyerekeknek is jó szórakozást jelent

Ha már kicsivel nagyobbak a gyermekek, akkor érdemes őket is bevonni a falmatricázásba, mivel szuper elfoglaltságot jelenthet számukra. Arról nem is beszélve, hogy ez segíthet jobban sajátjuknak érezni a helyiséget.

3. Ápol, és eltakar

Bár a legtöbb szülő általában dekorációs célból vásárol falmatricát a gyerekszobába, de számtalanszor előfordul az is, hogy praktikus okokból kerül fel a falra. El kell takarni például egy foltot vagy repedést a falon, vagy lemaradt pár centi tapéta? Egy falmatrica úgy oldja meg ezeket a problémákat, hogy mindeközben a helyiség igazi ékességévé válik.

4. Egyedi elképzeléseket is megvalósíthatunk

Abban az esetben, ha az elérhető kínálatban nem találunk olyan színkombinációt vagy mintát, amit eredetileg elképzeltünk, vagy a gyermekeink szeretnének, akkor sincsen semmi probléma. Számos olyan weboldal létezik ugyanis már, amely a lehetőségeihez mérten igyekszik megvalósítani a vásárlók elképzeléseit.

5. Ajándéknak sem utolsó

Ha nekünk személy szerint nincsen gyermekünk, de az egyik barátunknál vagy közeli családtagunknál érkezik majd egy új jövevény, akkor a falmatrica gyerekszobába ajándékként is nagyszerű lehet. Az újdonsült szülők ugyanis kifejezetten szeretik ilyenkor az ehhez hasonló praktikus dolgokat.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük